Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

сряда, 13 април 2011 г.

Пълнени гъби


Тези гъби приготви съпругът ми по рецепта на Иван Звездев - получи се много приятно предястие и обещах да намеря място за него в блога :).Вече два дни не успявам да изпълня обещанието си, но днес вече е крайно време и ще го направя:).

Необходими продукти :

15 едри печурки
1 глава чесън
1 връзка магданоз
50 гр. краве масло
1/2 ч.л. сол
2 с.л. галета

Почистете гъбите, а пънчетата отделете и нарежете на ситно.Скилидките чесън и магданоза се нарязват съвсем ситно.Запържете нарязаните пънчета няколко минути в половината от маслото.Прибавете чесънът и магданозът, запържете около минута и посолете.Със сместа напълнете гъбите, поръсете ги с галетата и ги подредете в намаслена тава.Върху всяка гъба поставете парченце от останалото масло.
Запечете гъбите за 10-15 мин. в предварително загрята на 200-220 гр. фурна, докато се зачервят.

Това е - много е лесно това предястие, а е много ароматно.

Приятно готвене и още по- приятно похапване!

4 коментара:

  1. Аелис,не мога да не похваля и твоят помощник в кухнята!Изобщо с Бенита сте за завиждане с тези ентусиазирани кулинари около вас!Поздрави го от мен,чудесно се е справил,ястието е много вкусно!

    ОтговорИзтриване
  2. Еликсир,непременно ще му предам похвалите ти - много ще се зарадва:).Изглежда интересът ми към кулинарстването е заразен, преди няколко часа отново заглеждаше книжката на Иван Звездев:).

    ОтговорИзтриване
  3. Аелис, сигурна съм, че тези пълнени гъбки са толкова вкусни, колкото и са красиви на снимката!
    Поздрави за съпруга ти, моят обикновено се занимава само с барбекюто:)...
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Мариета, вкусни са, да:).Мда, барбекюто е мъжка територия:))).
    Поздрави и на теб!

    ОтговорИзтриване