Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

понеделник, 16 май 2011 г.

Захаринки


Това са едни вкусни курабийки по рецепта на Макс мама.Видяха ми се огромно количество, затова направих половин доза - оказах се права, получиха се доста курабийки, но никой не се оплака от количеството - още същият ден бяха унищожени:).

Необходими продукти:

3 яйца
200 мл. кисело мляко
3/4 ч.ч. захар
100 мл. олио
1/2 ч.л. сода бикарбонат +1/2 ч.л. амонячна сода=угасени с мъничко оцет
2 пакетчета ванилена захар
около 600 гр. брашно - пресято



Яйцата+захарта се разбиват с вилица.Прибавят се останалите продукти и се замесва меко , но нелепнещо тесто,от което се късат топчета с големина малко по-големи от орех,потапят се от едната страна в захар и се редят в тава върху хартия за печене - оставяйте малко разстояние между курабийките, при печенето се надуват.Пекат се на 180-190 гр., в предварително загрята фурна.

Приятно готвене и още по- приятно похапване!

Източник

15 коментара:

  1. Чудесни са станали! Приличат ми на сладки от едно време, викаха им войнишки курабии и бяха голям хит:)

    ОтговорИзтриване
  2. Траяна , същите са - Макс Мама ги е публикувала под името Войнишки курабии, но в скобички е сложила "Захаринки"- на мен това име ми се стори по- апетитно:))).

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей, Аелис! Захаринките ти са чудесни!
    Съжалявам, че си изтрила коментара ми под пърленките. Съжалявам, че някой, на когото вярвах и бях помолила за помощ, успя да ми "хакне" блога и да пише от мое име и по този начин да накара хора, които не ме познават, а са го разглеждали, да придобият абсолютно грешна представа за мен.
    Желая ти хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Не знам дали са войнишки,но майка ми правеше същите!Много ми се доядоха,като гледам твоите,Аелис-пухкави и с много захар!Чудни!
    А при мен има една споделена наградка и за теб,заповядай,когато имаш време!

    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Аз ги знам само като "курабии". Мама правеше едно време и много ги харесвах.
    Аелис, твоите изглеждат страхотно!

    ОтговорИзтриване
  6. Moni , не съм изтривала ничий коментар - не знам защо не съм прочела такъв, какъвто и да е бил - щях да го публикувам!Ако ми се сърдиш, да знаеш , че е неоснователно - аз винаги много съм ценяла коментарите на всички, твоите не правят изключение!
    Много съжалявам за това, което се е случило с блога ти - дано намериш начин да оправиш нещата и да си го поддържаш, защото си копирах много хубави рецепти от него:))).Силно се надявам тази неприятност да не ти попречи да ни радваш с вкусни ястия и занапред!!!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Еликсирче, след пет минутки ти отивам на гости да видя какво си ми приготвила:))).
    Явно са много популярни тези курабийки, а аз ги правя за първи път - е, поне няма да е за последен:))).

    ОтговорИзтриване
  8. ellyganova , наистина се оказаха световно известни тези курабийки:))).Добре че зърнах рецептата на Макс мама , иначе щях да си остана единствената неопитала тези сладки:))).

    ОтговорИзтриване
  9. То,май и аз трябва да си ги спретна ,толкова хубави изглеждат :)

    ОтговорИзтриване
  10. Нели, пробвай ги - лесни и вкуснички са:).

    ОтговорИзтриване
  11. Изглеждат прекрасно, Аелис! Вкусни със сигурност са, остава да се организирам и да ги направя! Благодаря за споделената рецепта! :)

    ОтговорИзтриване
  12. Ева, то на мен очите ми останаха днес в твоята "Павлова" - ще я сънувам, да знаеш:)))).
    Комплимент е за мен, че курабийките ми са ти направили впечатление!Благодаря ти за хубавият коментар!

    ОтговорИзтриване
  13. Аз вече ги направих и ето резултата. Съжалявам, но не мога да кача снимката - нещо не ми се получи.

    ОтговорИзтриване
  14. Не е проблем , че не се вижда снимката - ако кажете, че са ви харесали , за мен това е напълно достатъчно!

    ОтговорИзтриване
  15. Вместо захаринки аз ги знам под името курабийки и страшно много ги обичам. Стават бързо и лесно, но крайният резултат е вкусен и изяждане на всички за нула време.Много благодаря за тази рецепта бях ги забравила, от доста време не съм ги правила. А и тази рецепта се отличава от моята с това , че тук присъства и малко оцет, той сигурна ще допринесе за по бързото бухване. Мисля да опитам с него. Вие не спирайте да публикувате такива вкусотии.

    ОтговорИзтриване