Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

понеделник, 26 септември 2011 г.

Торта с течен шоколад

Преди доста време видях рецептата на торта с Нутела в блога на Вероника - много ми се прииска да я направя и я добавих в дългият списък с рецепти, на които им предстои да бъдат реализирани:).ВръзкаСетих се аз за рецептата, открих я и преминах към изпълнение - само че в процеса на правенето й се наложи да направя доста изменения и като че ли в крайна сметка се получи една съвсем различна торта.Това да не ви спира - много вкусна стана:))).Все пак ще посоча тортата на Вероника като източник по две причини -първо - основната идея си е нейна и второ- може да ви се прииска да направите точно нейният вариант, без моите промени:).



Необходими продукти:

2 пакетчета италиански бишкоти ( в големия пакет са 4 )
125 гр. крема сирене
200 гр. заквасена сметана
300 грама сладкарска сметана
пудра захар на вкус
300 грама течен шоколад - използвах Нукрема
прясно мляко за сиропиране на бишкотите + 1 капсула есенция ром


за топинга :

50 гр. натурален шоколад
4 супени лъжици прясно мляко
20 грама краве масло

Разбъркайте сладкарската сметана, докато стане на много гъст сняг .
В отделен съд разбъркайте крема сиренето с две супени лъжици пудра захар, добавете заквасената сметана, след нея и течният шоколад и разбъркайте добре.Прибавете полученият крем към разбитата сладкарска сметана и отново разбъркайте докато всички съставки се смесят идеално

Смесете млякото с есенцията ром и започнете да сиропирате първия пакет бишкоти .
Сиропирайте ги много добре и ги подредете да образуват първия ред на тортата - не е задължително да са плътно една до друга, и да има малко разтояние между бишкотите - няма проблем .
Изсипете половината крем върху първия пласт бишкоти .
После сиропирайте второто пакетче бишкоти и го подредете върху крема . Върху тях изсипете останалия крем .
Приберете тортата в хладилника .
Пригответе шоколадовият топинг, като смесите продуктите и ги разтопите на котлона на слаба степен .
След като е готов , изчакайте малко топинга да се охлади леко и го разпределете върху тортата с тънка приставка на шприц - имам шприц, но в случая използвах найлонов плик - сложих топинга в него, отрязах микроскопична дупчица в единият ъгъл на плика и започнах да рисувам върху тортата, получи се нещо като решетка:) .
Оставете тортата пак в хладилника да се охлади за няколко часа и после нападайте:))).



Приятно тортоправене и още по- приятно похапване!!!

Източник

23 коментара:

  1. Много интересно звучи това кремче. Записвам си го в моя списък с рецепти и ще го направя :)
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Ели, дано да ти хареса - на мен много ми се услади:).
    Хубав ден и на теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Много лесна и обещаващо вкусна торта,Аелис!
    Кремчето ми допада като състав,харесвам го!Получила се е една много лека торта,точно по мой вкус!

    Хубав ден пожелавам!:)

    ОтговорИзтриване
  4. Еликсирче, знаех си, че ще я оцениш тази тортичка - с теб имаме сходни вкусове:).
    Хубав ден и на теб!

    ОтговорИзтриване
  5. Али,тортичката е страхотна!
    Лесна и вкусна,както обещават съствките!
    Все обичани от нас продукти!
    Ще пробвам и аз!
    Хубав ден!
    Прегръдки:)

    ОтговорИзтриване
  6. Катерина, благодаря ти!Точно такава е тортичката - лесна и вкусна:))).
    Прекрасен ден и на теб!

    ОтговорИзтриване
  7. Приготвяла стм тортата на Вероника безброи пъти. Бърза, лесна и умопомрачаващо вкусна! Вярвам, че и твоят вариант не отстъпва с нищо по вкусови качества! Ще го пробваме в най-скоро време.

    ОтговорИзтриване
  8. Деси, най- вероятно в близко бъдеще и аз ще направя тортата точно по рецептата на Вероника:).Сигурна съм , че ще е много вкусна, аз съм й фен:).Дано ти хареса и този вариант!
    Прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
  9. Колко изкусително и непретенциозно изглежда, не бих могла да й устоя. Напомня ми на шоколадов чийзкейк. Като прочетох заглавието, Торта с течен шоколад, ведага наострих уши :)))
    Сърдечни прегръдки и много усмивки!

    ОтговорИзтриване
  10. Аелис, рано, рано сутринта разбуди шоколадовото чудовище в мен ! Много вкусна изглежда тортата, слагам я и аз в графата с рецепти за изпробване.
    А сега отивам да закусвам... филийка с много течен шоколад ! :))

    ОтговорИзтриване
  11. Жани , то кремчето и за чийз може да се ползва, нали има крема сирене в него:).Чудесна идея ми даде:))).

    ByBy, и върху мен думичката "шоколад" има магическо въздействие:))).

    Момичета, благодаря ви за хубавите коментари!!!
    Прекрасен ден ви пожелавам!!!

    ОтговорИзтриване
  12. Страхотна торта, веднага влиза в графа любими и при първа възможност ще я пробвам.
    Поздарви!

    ОтговорИзтриване
  13. Елена, благодаря ти:).Ще се радвам да споделиш впечатления, ако ти се отвори възможност да я направиш:).
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  14. Звучи обещаващо:)
    Ще си я запиша!
    Благодаря ти много!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  15. Чудна торта се е получила! за вкуса въобще и не се съмнявам:) Правих и сладкиша ти с плодове-прекрасен!

    ОтговорИзтриване
  16. Мъхче, хубава е тортичката:).Прегръдки и за теб!!!

    Траяна, радвам се , че плодовият сладкиш ти е харесал:).

    ОтговорИзтриване
  17. Правя , подобен крем ,но без крема сирене .Този сигурно е още по-вкусен :) Ще трябва да опитам и твоя вариант.

    ОтговорИзтриване
  18. Нели, и аз правя една тортичка с крем от течен шоколад и заквасена сметана, без крема сирене - и тя става много вкусна, ето линк :
    http://aelisaelis.blogspot.com/2010/10/blog-post.html
    И тя става много вкусна;).
    Поздрави и прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
  19. Красота!! Чудно продължение на моите бишкоти! :) Аелис, твоето местенце без съмнение е едно от любимите ми!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  20. Мария, благодаря ти за милите думи!И аз се чувствам много уютно , когато ти идвам на гости - един чуден сладкиш видях там само преди минутка:).
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  21. Днес се записах и аз с тази торта, приготвих я за Рожденния си ден и се надявам да очаровам почерпените. :) Крема е наистина много лек, аз правя подобен, но без т.шоколад и сметаната.

    ОтговорИзтриване