понеделник, 29 ноември 2010 г.
Пиле по милански
Преди известно време гледах едно от предаванията на Фиеста ТВ - "Италианска идилия с Лидия" - та в това предаване водещата направи три вида ястия с три вида меса.Не запомних всичко което каза и направи, но ми се видя много вкусно и вчера реших да направя пилешки филета по спомени от предаването.Промених някои неща, но основната идея си е на Лидия - не можах да открия рецептата в сайта на Фиеста ТВ, може и името й да е друго, защото и него цитирам по памет.
Та правих аз каквото правих, а то взе , че стана наистина вкусно - затова реших и да го споделя с вас.
Няма да давам пропорции, защото това е от онези лесни рецепти, които не изискват да разполагате с кухненска везна.Количеството продукти зависи от това колко приятели ще седнат на масата ви:).
Най- общо казано ще ви трябват :
Пилешки филета, начукани,но не много тънко, да приличат на сочни пържолки
За панировката:
брашно
яйца
сол
галета
олио или зехтин за пърженето
За запичането:
домати
кашкавал
босилек
Може да си вземете филета, които са си във вид на пържоли, по- удобно е.А може да си вземете "пеперуда", да я разделите на две и да получите две пържоли;).Между два пласта свежо фолио сложете филето и много леко и внимателно го начукайте, мъъъничко да го изтъните, но внимавайте да не го накъсате - не ви трябва да е много тънко, за да остане сочно.
Пригответе си три чинии - в първата сложете брашното, във втората - разбитите яйца с малко сол, в третата - галетата.Вземете едно филе, овъргаляйте го в брашното, изтръскайте го, потопете го и от двете страни в яйцето, а след това и хубаво го овъргаляйте в галетата - готово е за паниране.
Не засичах време, пържих , докато хубаво се зачервиха.
Когато всички филета са готови си приготвяте тавичката, в която ще печете - застилате я с хартия за печене и редите филетата в нея.Върху всяка пържолка слагате домат на кръгчета, поръсвате с босилек и отгоре слагате тънки резенчета кашкавал.Всичко това може да приготвите предварително и когато решите, че ще сервирате вечерята слагате тавата във фурната за 8-10 мин., или докато се разтопи кашкавала.
Говови сте да зарадвате приятелите си:).Сервират се топли, гарнитурата е по желание - аз ги поднесох с картофи с масло и подправки.
Не е трудно и не отнема много време - опитайте!
Приятно готвене и още по- приятно похапване!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Вкусно
ОтговорИзтриванеЛилия, наистина е вкусно:)!
ОтговорИзтриванеИзглежда страхотно. Току що си разпечатах рецептата и задължително ще я пробвам
ОтговорИзтриванеМадлена, дано ти харесат филенцата - на нас много ни се усладиха:).
ОтговорИзтриванеНе само ,че изглежда вкусно филенцето,но наистина е така,вече е проверено!
ОтговорИзтриванеАелис,идвам специално да ти благодаря и тук за тази рецепта,заради която и аз потърсих Фиеста ТВ,стана ми интересна,а вече с теб имаме едни и същи любими предавания!А тези на Уорън и Жак Торез пък са любими на дъщеря ми!
Хубава и вкусна неделя пожелавам!
Еликсир , радвам се, че са ви допаднали филенцата:).А при Уорън какви чудеса дават.....Единственото , което не ми допада при него, е , че като прави някой сладкиш не споменава нищо за пропорции, само съставките и аз не мога да се ориентирам в рецептата - а може пък някъде в сайта да ги има записани ?!А Жак Торез си е вълшебник:).Сега се заглеждам по "Целувките на Ана";).
ОтговорИзтриванеПрекрасна неделя и на теб!