Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

понеделник, 29 ноември 2010 г.

Пиле по милански


Преди известно време гледах едно от предаванията на Фиеста ТВ - "Италианска идилия с Лидия" - та в това предаване водещата направи три вида ястия с три вида меса.Не запомних всичко което каза и направи, но ми се видя много вкусно и вчера реших да направя пилешки филета по спомени от предаването.Промених някои неща, но основната идея си е на Лидия - не можах да открия рецептата в сайта на Фиеста ТВ, може и името й да е друго, защото и него цитирам по памет.
Та правих аз каквото правих, а то взе , че стана наистина вкусно - затова реших и да го споделя с вас.
Няма да давам пропорции, защото това е от онези лесни рецепти, които не изискват да разполагате с кухненска везна.Количеството продукти зависи от това колко приятели ще седнат на масата ви:).

Най- общо казано ще ви трябват :

Пилешки филета, начукани,но не много тънко, да приличат на сочни пържолки

За панировката:

брашно
яйца
сол
галета
олио или зехтин за пърженето

За запичането:

домати
кашкавал
босилек

Може да си вземете филета, които са си във вид на пържоли, по- удобно е.А може да си вземете "пеперуда", да я разделите на две и да получите две пържоли;).Между два пласта свежо фолио сложете филето и много леко и внимателно го начукайте, мъъъничко да го изтъните, но внимавайте да не го накъсате - не ви трябва да е много тънко, за да остане сочно.
Пригответе си три чинии - в първата сложете брашното, във втората - разбитите яйца с малко сол, в третата - галетата.Вземете едно филе, овъргаляйте го в брашното, изтръскайте го, потопете го и от двете страни в яйцето, а след това и хубаво го овъргаляйте в галетата - готово е за паниране.
Не засичах време, пържих , докато хубаво се зачервиха.
Когато всички филета са готови си приготвяте тавичката, в която ще печете - застилате я с хартия за печене и редите филетата в нея.Върху всяка пържолка слагате домат на кръгчета, поръсвате с босилек и отгоре слагате тънки резенчета кашкавал.Всичко това може да приготвите предварително и когато решите, че ще сервирате вечерята слагате тавата във фурната за 8-10 мин., или докато се разтопи кашкавала.

Говови сте да зарадвате приятелите си:).Сервират се топли, гарнитурата е по желание - аз ги поднесох с картофи с масло и подправки.

Не е трудно и не отнема много време - опитайте!

Приятно готвене и още по- приятно похапване!

6 коментара:

  1. Изглежда страхотно. Току що си разпечатах рецептата и задължително ще я пробвам

    ОтговорИзтриване
  2. Мадлена, дано ти харесат филенцата - на нас много ни се усладиха:).

    ОтговорИзтриване
  3. Не само ,че изглежда вкусно филенцето,но наистина е така,вече е проверено!
    Аелис,идвам специално да ти благодаря и тук за тази рецепта,заради която и аз потърсих Фиеста ТВ,стана ми интересна,а вече с теб имаме едни и същи любими предавания!А тези на Уорън и Жак Торез пък са любими на дъщеря ми!

    Хубава и вкусна неделя пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  4. Еликсир , радвам се, че са ви допаднали филенцата:).А при Уорън какви чудеса дават.....Единственото , което не ми допада при него, е , че като прави някой сладкиш не споменава нищо за пропорции, само съставките и аз не мога да се ориентирам в рецептата - а може пък някъде в сайта да ги има записани ?!А Жак Торез си е вълшебник:).Сега се заглеждам по "Целувките на Ана";).
    Прекрасна неделя и на теб!

    ОтговорИзтриване