Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

сряда, 2 февруари 2011 г.

Торта с вафлени кори


Рецептата е на Джема от бг- мама - страхотен сладкиш!В оригиналната рецепта е описано как се пекат корите, аз използвах готови.Няма да ви лъжа - този десерт си е една голяма, калорична супербомба:).Иначе е лесен за приготвяне, най- трудното за мен се оказа да открия вафлени кори - надявам се вие да не срещате подобни затруднения.




Необходими продукти:

5 вафлени кори - толкова бяха в опаковката, само не ги измерих, правоъгълни са и големички, като за торта
200 гр масло
1/2 чаша мляко
200 гр xалва
300 гр шоколад
1/2 чаша заxар

В тенджера се слага млякото и маслото, като се стопи се слага захарта, халвата и шоколада. Вари се около 5 мин. Разбърква се на крем. Маже се върху корите. Отгоре се поръсва с орехи.

Това е!

Приятно тортоправене!

Източник

6 коментара:

  1. Аелис отдавна беше пуснала тази торта в "Гответе с мен" и все се каня да я правя. Изглежда невероятно но сигурно е голяма калорична бомба. Както и да е ще се прави то е ясно :)

    ОтговорИзтриване
  2. Абсолютно права си - рецептата присъства отдавна в "Гответе с мен", както и в любимите ми рецепти в сайта на мамите,реших, че трябва и в блога да се отчета с нея:).Наистина е бомба тортичката, но вкусът й си заслужава всяка една приета калория:)))).

    ОтговорИзтриване
  3. Аууу - това ми се струва много вкусно и то :) страхотно предложение!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Голяма е вкусотия - пак ще обикалям да издирвам вафлени кори:(.

    ОтговорИзтриване
  5. Стела, намерих си такива вафлени кори и ще правя тортата, но искам да питам каква халва използваш - тахан халва или от по меката т. нар. кафява халва. Кафявата халва съм я пробвала и знам, че се стопява, но за другата не съм сигурна. Помагай!

    ОтговорИзтриване
  6. Елена, тахан халва използвах, с малко кафевичко беше нашарена - не зная каква е другата , за която говориш - тази беше леко ронлива такава:).Ето така изглежда, само моята беше нашарена с малко кафевичко :

    http://www.medina.bg/bg/halva/sofia/sofia/admin/files/pictures/783/783_997_365_Sofia_Halva-vanilla-packed_Halva_kestrel_food_.png

    ОтговорИзтриване