Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

събота, 30 април 2011 г.

Шоколадов кекс в машина за хляб


Боя се, че известно време ще ви досаждам с рецепти за машина за хляб:).Това е последната ми придобивка в кухнята и още не мога да й се нарадвам - експериментирам ли, експериментирам, за ужас на семейството ми - била съм ги измъчвала с тестени изкушения:))).Ше ме търпят, нямат избор:))).
Та в тези машинки освен хляб могат да се правят и козунаци, и кексове.Много съм доволна от оригиналната рецепта за кекс в книжката с рецепти, която е към машинката, тези дни и нея ще ви покажа;).
Този шоколадов сладкиш е по рецепта на Танита - напоследък изпробвам всичко нейно, досега все вкусотии.
Няма да ви казвам колко е лесен, то се подразбира, но ще ви кажа , че е много шоколадов и вкусен и си заслужава да бъде опитан.

Необходими продукти :

1/2ч.ч вода
3 големи яйца, леко разбити
1/2ч.ч олио
2ч.л течен екстрат ванилия
2ч.ч брашно, пресято
1с.л бакпулвер
1ч.ч захар
7с.л неподсладено какао, пресято

След сигнала за добавяне - 1/2ч.ч шоколадов чипс или начупен на малки парченца шоколад - пропуснах тази част, но следващият път ще се поправя, рецептата е сполучлива и заслужава "екстри":).

1ч.ч =240мл
1с.л=15мл
1ч.л=5мл

Разбъркайте яйцата със захарта, но не с миксер - с вилица или бъркалка за яйца, целта е не да станат на крем, а да се разтопи захарта.Добавете водата и изсипете в кошничката на машината, добавете олиото и ванилията.Следват пресятото брашно , бакпулвера и какаото.
Избира се програмата КЕКС(при моята машина е 1.25 мин., при машината на Танита - 2 часа). Ако инструкциите на машината противоречат на моите - следвайте тях, писали са ги хора, които разбират повече от мен:).

Това е.Непременно ще добавя и шоколад следващият път, макар че и така сладкишът си е с доста наситен шоколадов вкус.

Приятно кексоправене и още по- приятно похапване!

Източник

8 коментара:

  1. На теб блокираха ли ти AdSense програмата ма?
    Отчитат ли се реално посещенията?
    Получаваш ли лични?

    ОтговорИзтриване
  2. Супер! И аз точно с теб явно съм закупила машинката, тъй че много се кефя на всички рецепти:)Давай смело, досаждай, има смисъл!

    ОтговорИзтриване
  3. Траяна,в процес на издирване на рецепти съм, пробвам всичко, което ми се види интересно;).Много идеи ще ти дам, очаквам и ти да ме зарадваш с някоя:))).

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен, срам ме е да си призная, но не разбирам много от тези AdSense работи:(.Все се каня да попитам някой и все забравям:).Рецептите ми излизат, получавам коментари - на мен това ми е достатъчно, а ако междувременно науча и нещо ново - няма по- доволна от мен.

    ОтговорИзтриване
  5. Аелис, шоколадовият кекс изглежда толкова апетино, че......, но за съжаление съм си наложила вето на тестените произведения за известно време.
    След това непременно ще пробвам.
    Приятен ден!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Мони, хубаво е човек временно да си забрани нещо - после го цени още повече;).
    Приятен ден и на теб!

    ОтговорИзтриване
  7. Аелис,виждам,че уплътняваш машинката по всички показатели,браво!Аз кекс не съм правила в нея,но пък твоят изглежда много добре!Да си я ползваш със здраве!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Еликсир, благодаря ти!Аз съм си такава - взема ли си нещо,разучавам го в детайли:).Много й се радвам на машинката, голям помощник е.И ти със здраве да си ползваш твоята!

    ОтговорИзтриване