сряда, 6 юли 2011 г.
Сирене по шопски
Много вкусно е това сирене - леко ястие е , съвсем подходящо за лятото.За източник ще посоча рецептата на Иван Звездев, само босилек добявих от мен, всичко друго спазих точно.Лесно се приготвя, не се налага да се въртите около печката - това е едно от ястията , които забравяте за 30 мин. във фурната и без да се напрягате имате на масата си вкусна вечеря:).
Босилекът, който добавих, направи сиренето по шопски да прилича и ухае на салата "Капрезе" в гювече:).Ако не харесвате босилек - просто го пропуснете или заменете с подправка по ваш вкус.
Необходими продукти за 4 гювечета:
400-500 гр. сирене - сложих на око
3-4 домата
4 яйца
2 люти чушки - по желание са, аз не сложих
4 с.л. масло
червен пипер за поръсване
босилек - по желание
зехтин - съвсем малко ще ви трябва
На дъното на всяко гювече сложете по 1 с.л. масло, четири резена домат и върху тях поставете едро нарязано сирене и оформете кладенче. В него сложете по 1 яйце,поръсете с босилек, подредете още няколко парчета домат, сложете няколко капки зехтин и похлупете гювечето.Поставете гювечетата в студена фурна, включете я на 220 градуса и печете около 30 минути, докато се забули яйцето. Сиренето по шопски може да се запече и в микровълнова фурна, включена на пълна мощност, за 3 минути - аз направих гювечетата във фурната, някой ден ще пробвам и в микровълновата:). Поръсете запеченото сирене с червен пипер и по желание поднесете с люта чушка.
Готови сте да сядате на масата:))).
Приятно готвене и още по- приятно похапване!
Източник
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Обичам сиренце по шопски,твоето изглежда много примамливо и със сигурност вкусно!
ОтговорИзтриванеХубав и усмихнат ден!
Много апетитно! У дома сме големи фенове на сиренцето по шопски, но скоро май не сме хапвали. Благодаря, че ме подсети за него, наистина е перфектно за сезона!
ОтговорИзтриванеСлънчев ден от мен! :)
Мони , благодаря ти!
ОтговорИзтриванеХубав и усмихнат ден и на теб!!!
Мария, и аз доста време не го бях приготвяла , направо бях забравила за това сирене:))).
ОтговорИзтриванеСленчев и усмихнат ден и на теб!!!
Аелис, бях споменала, че честичко ще ти гостувам и ето ме тук:)
ОтговорИзтриванеОбожавам сирене по шопски, но незнайно защо напоследък не съм се сещала за него! Благодаря, за идеята за вечеря:)!
Сърдечни поздрави и прекрасен слънчев ден!
Леви, много ме радват гостуванията ти!!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за хубавият коментар:)!
Прекрасен слънчев ден и на теб!
И аз обичам това сиренце приготвено така. Дали да не взема да го поднеса довечера, че само боб и питки имаме вкъщи :))
ОтговорИзтриванеХубава вечер, Аелис :)
Федора, аз ако имам боб и питки и друго не ми трябва - само нещо сладичко, че не мога без десерт:).Като се позамисля - това сирене много ще си подхожда с боб и питка...При всички положения тази вечер ще е много вкусно у вас:))).
ОтговорИзтриванеХубава вечер и на теб!!!
Аелис, прекрасна рецепта си представила и този път - лесна, вкусна и лека, точно като за летните горещи вечери.
ОтговорИзтриванеНепременно ще я приготвя скоро, благодаря ти!
Аааа,Аелис,за кое да ти завидя по-напред,че сте хапнали тези вкусни гювечета,или че си хапваш честичко десерт-блазе ти и за двете!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер,скъпа!А,че ще е вкусна и подсладена не се съмнявам!:))
О, бях забравила колко вкусно е сиренцето така приготвено :-) Благодаря за чудесната идея!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Милена :-)
Мариета, Еликсирче, Милена - благодаря ви, момичета!!!Радвам се, че ви е допаднало предложението ми:))).
ОтговорИзтриванеАелис, вкъщи често приготвяме сирене по шопски. Надникни при мен, за да видиш моя вариант. Не бях се сетила за босилек като подправка. Ще сложа следващия път.
ОтговорИзтриванеУспех!
The witch , непременно ще посетя кулата ти , за да видя как приготвяш сиренето по шопски:))).
ОтговорИзтриванеУсмихнат ден!!!
Toчно това смятам да сготвя днес. Чудесно е... От мен бих добавила малко пушено и синьо сирене.
ОтговорИзтриванеЙоана, това е чудесна идея - повече видове сирена в гювече, чудно!!!
ОтговорИзтриване