Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

неделя, 6 ноември 2011 г.

Кекс "Зебра" и много награди


Вкусът на този кекс няма да ви изненада - това си е един обикновен, вкусен сладкиш, чудесна добавка към сутрешното или следобедното ви кафе:))).Това , което отличава този кекс от всички останали, е красивата шарка - много ефектно изглежда, когато си отрежете парченце и всички ще се чудят как сте го нашарили така красиво:))).А всъщност е съвсем лесно, стига да спазвате точно начина на поставяне на сместа във формата за печене.
Има няколко рецепти за такъв кекс, аз си харесах тази на Вики, ще ви я посоча като източник, защото там може да видите приготвянето на сладкиша стъпка по стъпка.

Необходими продукти:

250 г захар
250 мл прясно мляко
200 мл олио
300 г брашно
4 големи яйца
1 с л бакпулвер
2 с л тъмно какао
1/3 ч л ванилия

Яйцата разбийте хубаво със захарта. Добавете млякото и олиото и се разбъркайте добре. В друга купа пресейте брашното с бакпулвера и ванилията. Прибавете ги към яйцата.Разбийте до гладко, но не прекалено дълго за да се избегне появата не въздушни мехурчета в сместа.Сместа се разделете на две равни части. Към едната прибавете какаото.
Намажете с олио и поръсете с брашно дъното кръгла форма (22-23 см).

Изсипете 3-4 с л лъжици от светлата смес точно в центъра на формата. След това върху бялата, (точно в центъра й) изсипете 3-4 с л от тъмната (какаова) смес - за по-голямо удобство може да се използва черпак. Така процедурата се повтаря до изчерпване на двете смеси.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 С до готовност. Готовия кекс се оставя да изства върху метална решетка.

Това е, ако спазвате точно инструкциите - ще получите много ефектна зеброва шарка.

Приятно кексоправене и още по- приятно похапване!!!

Източник

И сега да се похваля с многото награди, които получих тези дни - много им се радвам на всичките до една!!!

Първите две са от Мони :



Следващата е от The witch :

Следва красивата, блестяща награда на Маги:

Ето и наградата от Мария:


И тази от Ето и последната, че вече ви отегчих - чудесна е, нарисувана лично от Нели:


Не знам какво да кажа - трогната съм, направо се чувствам така, все едно съм взела Оскар и трябва да благодаря на 1728990489 хора :))).

И тъй като няколко от наградите имат общи условия, ще се постарая да ги изпълня, едно от тях беше да напиша седем неща за себе си :

1.Обичам киното и филмите въобще, голям киноман съм, и ако трябва да изреждам любимите си филми - ще изреждам до утре:))).
2.Следващата ми голяма страст са книгите - ако нямам нещо за четене, веднага посещавам най- близката книжарница или си поръчвам книжка от Бард и чакам куриера да ми я достави.
3.Следват компютърните игри - ако щете вярвайте , у мен дреме един скрит геймър:))).
4.Най- голяма радост ми носи общуването у дома - с децата и съпругът ми, любимият ми момент от деня е, когато сядаме всичките на масата за вечеря и си разказваме кой какви ги е вършил през деня.
5.И музиката ми е слабост - само поп- фолка не успях да харесам, ама има време:))).
6.Обичам работата си - медицинска сестра съм и наистина ми харесва да съм такава.
7.И сега една тайна - суетна съм, много обичам да ми казват колко добре изглеждам, как не ми личи , че имам толкова голяма дъщеря, а любимото ми е, когато ми кажат : "Ама ти никак не приличаш на жена, която умее да готви":)))).И до ден днешен се чудя как би трябвало да изглежда една жена, която умее да готви:))).

Има и още много, но стига толкова - дано още съм ви симпатична:))).

Искам да предам наградите на няколко момичета, коя която си хареса - нейна е:))).

Alia - шоколадовата й торта ме накара да се замечтая:))).

Еос - всяка една нейна рецепта е вдъхновение!!!

Мира - страхотни ястия и невероятни снимки!!!

Мария - няколко нейни рецепти зарадваха всички у дома!!!Непременно ще пробвам и другите!

Зорница
- чудесни неща може да видите в нейният блог!

Има и още много други, с които искам да споделя наградите, но времето все ме притиска, ще се реванширам , обещавам!!!


73 коментара:

  1. Честити награди,Стела,безспорно са все заслужени!
    Интересно бе да науча малко от тайните ти.
    За последната ме подсети как моя съседка,когато ми е гостувала, и двата пъти ме пита питката аз ли съм я правила и не искаше да повярва на отговора "Да".И изобщо хора,които за първи път ни гостуват питат за всяко нещо -това ти ли го прави?Запознатите вече не питат :).
    Кекс Зебра ти е станал разкошен и с отлична шарка!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Еликсирче, не съм единствената , значи:)))!По- спокойна съм сега:))).С теб имаме доста общи неща, това отдавна съм го осъзнала;).
    Поздрави и на теб и чудесна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Аелис, честити ти награди!!! То направо си е като по Коледа около теб :)

    Благодаря ти за това, че споделяш награда и с мен!
    Интересно ми беше да прочета споделеното от теб и да се почерпя, макар и виртуално с парченце от това чудно кексче!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Аелис, честити награди! Беше ми много интересно да прочета за теб. И според мен изглеждаш много добре :)
    Според мен всички жени, които се раздават в готвенето, изглеждат добре. Независимо от възраст, години, килограми. В кулинарното ни блог общество има няколко много млади момичета като Иринка и Зори, които доказват че няма възраст за готвенето, а само желание :)
    Благодаря ти за милите думи и споделените награди :)
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Мария, така е, Коледа подрани за мен:))).Може би момичетата усетиха, че скоро съм имала рожден ден :))).Радвам се, че ти е допаднало кексчето.

    Зори, абсолютно подкрепям мнението ти за жените кулинарки - всички са чаровници , независимо от възраст и килограми:))).Иринка и Зори са перфектният пример!

    Много прегръдки и на двете и прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  6. Аелис, благодаря за наградата! Идвам веднага да си я взема :))) Сладкишът изглежда страхотно, аз винаги имам проблеми с направата на кексове, а съпругът ми много ги обича, та ще изпробвам твоята рецепта! А ти наистина изглеждаш чудесно, точно както трябва да бъде една жена, обичаща кулинарията - щастлива и сияеща! Хубава седмица :)

    ОтговорИзтриване
  7. Писах, писах и нещо съм объркала явно, никакъв коментар от мен :)) Аелис, благодаря много за наградата, много мило от твоя страна! Кексът изглежда изключително красив, ще изпробвам рецептата, съпругът ми много обича такъв тип сладкиши, а на мен все нещо не ми се получават... Инак, ти изглеждаш прекрасно, точно както трябва да бъде една жена, обичаща кулинарията - красива и усмихната :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Аелис, стана ми още по-симпатична с нещата, които сподели за себе си! Признавам, че ме изненада с геймърското си хоби :) А сладкишът ти се е получил чудесно!
    Благодаря ти много и за наградата, ще си я прикача към блога веднага след като публикувам и поредната си рецепта :)
    Поздрави и успешна седмица!

    ОтговорИзтриване
  9. Аелис, честити награди!
    Много ми беше интересно да науча малко повече за теб, а т.7 много ме разсмя, наистина следващия път трябва да попиташ как трябва да изглежда жената, която може да готви, явно готвещите нещо не сме в час, защото всичките различно изглеждаме, пък на - можем да готвим :)))
    Поздрав и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  10. Ехее, колко много награди! Честито :)
    Страхотно е парченцето!

    ОтговорИзтриване
  11. Наистина ефектен кекс и честити награди!

    ОтговорИзтриване
  12. Честити награди, Аелис!
    Интересно ми бе да науча нещо за теб. Кексът ти е съвършен. Шарките са като нарисувани компютърно:)) А за подозрителното отношение на съседките си права. Особено на по-възрастните им е много трудно да повярват, че и ние по-младите(условно казано:)) умеем да правим хубави неща като тях, че дори и по-добри.
    Еос е права, че възраст в готвенето няма, но май това е валидно и за много други сфери! Важното е да обичаме себе си, да уважаваме интересите и потребностите си, а, когато това е съчетано с любов и хармония в семейството, нещата си идват на мястото! Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  13. Аlia, кексчетата са по- лесни от тортите, а последната ти шоколадова красота доказва, че си майсторка в правенето на сладкиши:))).Не ти се е загубил коментара, ами аз се забавих с публикуването му - на работа съм, извинена съм:))).Публикувам и двата ти коментара, че не можах да реша кой ми харесва повече:))).

    Зорничка, геймърка под прикритие съм аз:))).

    Lety , ще взема да попитам наистина някой път, но се притеснявам да не се почувстват неудобно:).Аз все давам за пример Вероника - жената е млада, красива, пее прекрасно, а на всичкото отгоре умее и да готви:))).Та явно така трябва да изглежда една кулинарка, следващият път на такъв коментар може би трябва да отговоря : "Е, не съм Вероника, но правя каквото мога":)))).

    Ели,Траяна, благодаря ви!

    Гуинет, мога да сложа подписа си под това, което си написала:))).Много ми е комфортно сред всички вас, едно такова спокойно и уютно ми е в компанията на чаровници, с които имам нещо общо:).

    Поздрави и прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  14. Честит дъжд от награди, Аелис!
    Беше ми интересно да прочета повечко за теб!


    Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване
  15. честити награди мила
    толкова цветно е около теб а кекса ти се е получил страхотен,браво
    беше ми интересно и приятно да прочета повече за теб,много хора крият в себе си по нещо детско,страхотно е ,че го откривам и у теб
    лека нощ мила и прегръдки

    ОтговорИзтриване
  16. Аелисче, чудесна е зебрата, с много равномерна шарка! Честити награди и от мен и да знаеш - професията ти наистина е страхотна!

    ОтговорИзтриване
  17. miriams28 , благодаря ти за милите думи!!!

    Мария ,и аз мисля, че професията ми е страхотна:))).Хубаво е човек да харесва работата си - толкова време прекарваме на работното си място, че ако не ни е приятно - ще ни е много трудно.

    ОтговорИзтриване
  18. Стела,от доста време знаеш ти посещавам блога-харесва ми.Дори и само по снимка,написаното от теб съвпада с мнението ми за човек ,който пише всичко тук-подозирах че си точно такъв тип жена и не сбърках.Прекрасана си!
    Честити награди-заслужаваш ги,а кекса-както всичко тук е перфектен...
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  19. Живче, благодаря ти за милите думи!!!Много ценя всеки твой коментар, а този направо ми стопли сърцето!
    Поздрави и прекрасна вечер!

    ОтговорИзтриване
  20. Честити ти награди мила !
    Визитката ти е страхотна,много интересна!
    Кекса ти е страхотен!

    ОтговорИзтриване
  21. Аелис, честити награди! Напълно заслужени са! Много ми беше интересно да науча малко повече за теб, споделяме еднакви интереси :). Много ме развесели точка 7 :)
    Благодаря ти за вниманието към мен!
    Поздрави и хубав край на седмицата!

    ОтговорИзтриване
  22. Мира, благодаря ти!Радвам се, че имаме общи неща:))).
    Поздрави и прекрасен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  23. Аелис интересно ми беше да науча нещичко за теб :) Много хубава ти се е получила шарката на сладкиша!
    Хубав и усмихнат ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  24. Деси, наистина хубава шарка се получи.Дано така да стане и следващият път:).
    Хубава вечер ти желая!

    ОтговорИзтриване
  25. изглежда много вкусно, ще си го направа при първа възможност, поздрави и до скор

    ОтговорИзтриване
  26. Аелис,къде се изгуби.Липсват ми твоите вкусотии и се надявам,че ще ни сразиш пак с някоя коледна вкусотия.

    ОтговорИзтриване
  27. ninfil , на работата ми настана истинска лудница, прибирам се много уморена и не остава време за блога:((((.Приготвила съм много рецепти, снимала съм ги, но не остава време да ги кача и напиша рецептите:(((.Дано се успокоят нещата на работата и тогава ще публикувам, иначе трябва отпуск да взимам:))).Благодаря ти, че си забелязала липсата ми!!!

    ОтговорИзтриване
  28. Вече съм спокойна. Ще очакваме много нови и интересни неща,предполагам. Не се притеснявай,всеки си има ангажименти,а и музите ни се нуждаят от почивка понякога.

    ОтговорИзтриване
  29. Нина, благодаря ти за подкрепата!!!А какви вкусни саралии видях в блога ти - страхотни!!!
    Хубав ден ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  30. Честита Коледа и Щастлива Нова година Аелис! Желая ти много здраве, усмивки и късмет!

    ОтговорИзтриване
  31. Мария, благодаря ти!!!От все сърце желая на теб и твоите близки много щастие, успехи и усмивки!!!

    ОтговорИзтриване
  32. Честита Нова Година,Аелис! Много здраве и късмет през тази година, повече свободно време за блога и виртуалните другарчета :)

    ОтговорИзтриване
  33. Нина, благодаря ти!!!Много здраве, щастие и късмет през новата година на теб и близките ти!!!

    ОтговорИзтриване
  34. Много ефектна зеброва шарка наистина. Благодаря, че сподели как се постига! И наистина е много лесно, само дето хора като теб имат талант и фантазия да се сетят за нещо подобно :) Не бих предположила, че медицинска сестра може да е такъв кулинар. Може бе си си сбъркала професията ( казвам го с намигване, разбира се)!

    ОтговорИзтриване
  35. Много ти благодаря за милите думи:).Обичам си професията и не бих я сменила, освен ако някой не ми подари хубаво местенце, което да превърна в сладкарница:))).То от мен търговец не става, и най- вероятно ще работя на загуба, но какво пък - важното е купон да става:))).
    Мисля си, че човек може да се справя добре в кухнята независимо от професията, стига да му доставя удоволствие.
    Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  36. Тази рецепта за кекс "Зебра" много ми хареса. Обичам да готвя и напоследък пробвам какви ли не модели за кексове именно с цел да направя нещо по интересно на външен вид. Тук доста добре и подробно си описала как точно можем да достигнем ефекта на зебра като изсипем 3-4 с л лъжици от светлата смес точно в центъра на формата. След това върху бялата, (точно в центъра й) изсипете 3-4 с л от тъмната (какаова) смес - за по-голямо удобство може да се използва черпак. Така да повтаряме..... още след малко веднага ставам и отивам да опитам и силно се надявам да стане или поне да се доближа до ефекта, който си успяла да направиш ти от снимката. Със сигурност е бил и много вкусен.

    ОтговорИзтриване
  37. Дано ти се е получила зебрата:))).Много ефектен е на вид този кекс, дано да ви хареса.
    Хубава вечер ти пожелавам!!!

    ОтговорИзтриване
  38. Рецептата ти е прекрасна! Кекса изглежда удивително. Пробвах го и да си призная първия път не стана така както изглежда на картинката. Какаото пропи почти целия кекс и изобщо нямаше ефекта на зебра. Но втория път го правих по-внимателно и се получи. Е не е перфектно, но третия път съм сигурна, че ще се получи идеално. Важното, че дори не перфектното ми второ изпълнение възхити две приятелки, които бях поканила на кафе с кекс и женски приказки...

    ОтговорИзтриване
  39. На мен ми се получи от раз и то беше едно щастие, а после едни хвалби от другите :) Много ти благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  40. Този кекс Зебра изглежда ужасно вкусен. Чертите са се получили като реални, добре си описала как да ги постигнем и ние и дано да станат. Благодаря за предложението.

    ОтговорИзтриване
  41. почивка бали, дори и да не се получи шарката от първият път - не е проблем, пак става за хапване кексчето, просто шарката го прави по- атрактивен на вид:).Вторият път ти се е поличила и наистина мисля, че третият ще ти е перфектна!

    почивки лято 2012 в Чешме, радвам се, че ти е станал от първият път :).

    ОтговорИзтриване
  42. Шарката наистина е много атрактивна. Показах рецептата на няколко приятелки и те бяха очаровани, изпратих им линк към твоя блог. Не съм добра кулинарка за нещастие, но пък за щастие имам сръчни приятелки, на които им изпращам впечатлителни рецепти и чакам да ме поканят на гости да ги пробвам :) В близко бъдеще очаквам отзиви за твоя кекс от приятелките ми и се надявам да го пробвам на чаша кафе :)

    ОтговорИзтриване
  43. Ако мога и аз да споделя така разочароващият ми неуспех със зебровата шарка. Какво точно промени или направи, за да ти се получи втория път. Както казваш какаото "пропи" и почти целия стана какаов. Става за ядене, но аз толкова се хвалих "ще видите сега аз каква рецепта за какъв кекс знам" и накрая... Може би повече брашно трябва да сложа, за да е по-гъсто тестото и да не се смесва?

    ОтговорИзтриване
  44. Невероятен кекс, с много красиви получени шарки вътре, благодаря за подробната статия.

    ОтговорИзтриване
  45. savecard, наистина е много атрактивен този кекс:).Радвам се, че ти е направил впечатление!

    ОтговорИзтриване
  46. Благодаря за рецептата, наистина като чета продуктите не са по различни от обикновените, които си правим, но външният вид определено ме заинтригува.Тъмните чети, които си постигнала като едни вълни са страхотни и изглежда съвсем друг вид кекс. Подробно си описала стъпките, благодаря за което, със сигурност ще са пробвам и дано и при мен стане така. Изглежда вкусен и идеално опечен.

    ОтговорИзтриване
  47. Определено това , което отличава кекса от всички останали, е красивата шарка - много ефектно изглежда, когато си отрежете парченце и всички ще се чудят как сте го нашарили така красиво и ще разпитват и ще искат метода за направа, съгласна съм този факт. И мен веднага това ме грабна и да се похваля, че опитах начина и ми се получи.Благодаря за рецептата и описанието с нея.На вкус също е превъзходен, днес даже отново ще го направя ,но мисля да саложа парченца шоколад и банани вътре.

    ОтговорИзтриване
  48. Този кекс стана много известен. С една моя приятелка попаднахме на тази рецепта и на двете страшно много ни допадна.Правим вече няколко опита, но така й не ни се получават шарките като зебра,които се виждат на твоята снимка.Но сме решили да не се отказваме и докато не стигнем до крайният резултат ще готвим ако трябва всеки ден кекс.Чуем ли се по телефона веднага се питаме...стана ли? хахах Иначе на вкус е страхотен,поздравления!Става бързо и много вкусно.

    ОтговорИзтриване
  49. Този кекс толкова много ми хареса вече няколко пъти го правя , но тази зебреста шарка само първият път имаше леки наченки, след това не се получават и не.Даже реших да използвам различни тавички и форми.Вие в какъв размер тава го правите. На вкус е божествен. И става изключително пухкав и мек и се радвам че попаднах на тази статия.Ако имате и други такива кулинарни предложения не е колебайте да ги споделите.И съм решила докато не се получи зебра ще ядът вкъщи всяка седмица кекс аххаа

    ОтговорИзтриване
  50. Добър ден и от мен.Този кекс сигурно вече ще го сънувам.Вчера отново го направих, за пореден път.Спазвам всичко както е написано по рецептата, но не се получават такива шарки.Утре пак ще опитам и докато не стане съм решена да го правя.Страшно пухкав става и приятен на вкус, но като гледам тази снимка, която сте качили и гледам какво се получава при мен не е така.Надявам се все някога да стане аххахаха Благодаря за рецептата. В нас правим често кексове, но с прясно мляко до сега не бях опитвала.

    ОтговорИзтриване
  51. И на мен нещо не ми се получават точно така зебрите, явно не правя нещо както трябва.Разкошен е на вкус кекса.

    ОтговорИзтриване
  52. И на мен страшно много ми хареса този кекс. Приготвя се страшно бързо и лесно за 6-7 минути вече съм го направила и сложила да се пече за около 40 минути и става много пухкав и приятен на вкус.Само дето шарката много много не ми се получава и аз не знам защо , някой път става друг път не.Май като сложим малко повечко брашно и се получават иначе ми е по рядка сместа и прелива прекалено много и тази зебра я няма.Ако имаш още такива рецепти за кексове, може и тях да споделиш.Благодаря за хубават снимка.

    ОтговорИзтриване
  53. Благодаря за подробното описание на тази рецепта.Кекса си е традиционна наша рецепта и всяко семейство си прави от време на време.Тук шарката на зебра е уникална.Не съм сигурна дали при мен ще се получи точно така, но ще опитам малко по късно и ще пиша дали се е получила така.Надявам се като спазвам описанията от статията все ще се получи.Даже съм си взела и специално тъмно какао, за да се откроява точно така.Продуктите са страхотни.Всеки ги има не са някакви сложни за намиране.

    ОтговорИзтриване
  54. Когато готвя се чувствам много добре и напоследък пробвам какви ли не модели за кексове именно с цел да направя нещо по интересно на външен вид. Тук доста добре и подробно си описала как точно можем да достигнем ефекта на зебра.Кекса е много вкусен и аз също го пробвах и на места се получи тази зебра шарка, но на други части от него бе по преливащ.Надявам се че ще качваш още снимки.Благодаря за подробното описание.Виждам, че има много които са на моето мнение, заслужаваш похвала.

    ОтговорИзтриване
  55. Може да го наричаш обикновен, но определено това ще стане моята любима рецепта за кекс :) Изглежда невероятно и определено впечатлява от пръв поглед :)Предполагам, че формата на тавичката е от значение за шарката? Смятам да се пробвам с поне 2 дози и не искам да объркам нещата. Ще впечатля колежките утре. Като ги знам какви са ще има да цъкат и да ме хвалят. Разбира се ще споделя, че рецептата и заслугата са изцяло твои :) Мисля, че ще се сдобиеш с една солидна групичка последователи на твоя сладкиш и блог :)

    ОтговорИзтриване
  56. Сладкиша е разбиващо впечатляващ! Сигурна съм, че и като вкус е прекрасен. Най-малкото защото човек като види такава красота и очаква и вкуса да е толкова страхотен! Рецептата хич не е трудна, майсторлъка май се крие в шарката. Не ми струва толкова лесно обаче да я постигнеш. Ще се пробвам разбира се и ще пиша пак как ми се е получило. Надявам се от раз да стане и да мога да впечатля семейството.

    ОтговорИзтриване
  57. Кекса е страхотен с тази шарка, изглежда ужасно вкусно.Благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване
  58. "И сега една тайна - суетна съм, много обичам да ми казват колко добре изглеждам, как не ми личи , че имам толкова голяма дъщеря" да това трябва да си го признаем всички жени.малко или много всяка от нас е суетна и всяка иска от време на време да й казват колко е красива.Това важи за мъжете , нормално е когато ти кажат нещо мило да се почувстваш добре и да искаш все по често да се случва.Поздравления за всичките награди със сигурност си си ги заслужила, гледайки този кекс и вече 5-6 пъти съм правила и аз и горе долу се получава шарката,Много е вкусен и интересен,продължавай да ни радваш!

    ОтговорИзтриване
  59. Много ми харесва тази точка 4 която казваш, че "Най- голяма радост ми носи общуването у дома - с децата и съпругът ми, любимият ми момент от деня е, когато сядаме всичките на масата за вечеря и си разказваме кой какви ги е вършил през деня." това е страхотна черта. Така семейството се сплотява и става още по близко един с друг.Благодаря за вкусната рецепта.Кекса е невероятен и чак се учудих от резултата с тези продукти, които мисля че има всяка домакиня да стане толкова дорбе.

    ОтговорИзтриване
  60. Харесва ми тази точка където казваш" 2.Следващата ми голяма страст са книгите - ако нямам нещо за четене, веднага посещавам най- близката книжарница или си поръчвам книжка от Бард и чакам куриера да ми я достави." Да четеш е невероятно.Може да научиш толкова интересна информация за другите хора, а и за самият себе си.Кекса ти е страхотен , правя го вече всяка седмица нещо като традиция стана вкъщи и казват има от онзи зебрестия. Влизам често тук в очакване и за нови рецепти.Желая много успехи.

    ОтговорИзтриване
  61. Честно казано веднага запомних точните продукти от първо четене....250 г захар, 250 мл прясно мляко,200 мл олио,300 г брашно,4 големи яйца,1 с л бакпулвер,2 с л тъмно какао, 1/3 ч л ванилия4.Веднага ставам след тази публикация и започвам да го правя и аз и дано се получи тази великолепна зебреста шарка. Харесва ми и тази точка " Най- голяма радост ми носи общуването у дома - с децата и съпругът ми, любимият ми момент от деня е, когато сядаме всичките на масата за вечеря и си разказваме кой какви ги е вършил през деня." моментите с нашето семейство са незабравими и най-скъпи.

    ОтговорИзтриване
  62. За филмите и аз често свалям някой филм и го гледам със семейството си. Благодаря за вкусната рецепта която сподели с нас. Вчера го направих и тази зебреста шарка на половина ми се получи, а в другата част на кекса нямаше никакви наченки на такива чертички, а просто плаващи някъде в пространството хахах много странно. Но все пак явно съм уцелила горе долу начина който обясняваш за да го получим! Ако знаеш и други такива шарки..квадратчета,,,кръгчета хахах може и тях да споделиш, ще ти бъдем благодарни.

    ОтговорИзтриване
  63. Благодаря, че споделяш и от какво още те влече освен готвенето...."Следващата ми голяма страст са книгите - ако нямам нещо за четене, веднага посещавам най- близката книжарница или си поръчвам книжка от Бард и чакам куриера да ми я достави."и аз също често си поръчвам книги от Борд, става доста бързо, а и може да разгледаш повече неща за по малко време. Рецептата за кекса е страхотна, вече няколко пъти я правя, дори и вътре с парченца шоколад или банани, или сушени плодове и отново става вкусен, само дето не всеки път тази шарка се проличава.Желая ти успехи и още много кулинарни вкусотии,които да споделяш с нас.

    ОтговорИзтриване
  64. Тестото или по точно самата смес, става изключително пухкава и приятна дори в суров вариант, а след това като се изпече става неустоим кекс, благодаря и от мен за тази рецепта. Всеки готви кексове и си има едни любими на които залага предимно когато иска нещо по на бързо да приготви, а този вид не стига, че е лесен, но и бърз за направа, самите продукти не са кой знае какви, във всеки хладилники шкаф би трябвало да ги има, а се получава много вкусно!Вече е любим на моето семейство и ако имате и други предложения относно сладкарските неща ще се радваме да ги видим в този хубав блог.

    ОтговорИзтриване
  65. Много се радвам, че рецептата ви е впечатлила!И имаме толкова общи неща, не само кулинарстването:).

    ОтговорИзтриване
  66. Хубаво е човек да си има хоби и да прави неща които му доставят наслада, а когато се прави и се радват и други е още по страхотно. Готвенето е именно това.Да успееш да зарадваш своето семейство с нещо кулинарно е незабравимо.Но освен готвенето е добре да имаме и други занимания както добре си написала и ти в своята статия.Книгите, а особено и от време на време някой качествен филм да се изгледа. Пък не се знае може и някоя муза да ни връхлети за кухнята.Благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване
  67. Мда, то аз си имам малко повече хобита, отколкото трябва, ама какво да се прави:).Не ми остава време за готвене напоследък, затова наблягам на книгите и филмите:).

    ОтговорИзтриване
  68. Напълно те разбирам относно, това че нямаш време за готвене, като че ли и при мен така се получава без да искам, но все гледам нещо по набързо да направя и без желание и може би затова не е така вкусно както обикновено.Иска ми се сега да си избера нещо подходящо от блога ти и да изненадам всички в нас.Доста неща съм готвила от тук и поне знам че са реални и вкусни а не само ей така публикувани.Желая ти да намираш време за всичко и да не спираш да твориш и да ни пишеш.

    ОтговорИзтриване
  69. Дано да ти се е получила шарката:).Мда, от година вече не ми остава време за блога, не е лесно да свикнеш с живота в нова държава.Само да се поустроим малко и ще възобновя публикациите, обещавам:).

    ОтговорИзтриване
  70. Надявам се вече да сте се понаместили в новата страна.Определено не е никак лесно да се отиде и да се започне от начало, но ако човек има и силна воля и знае какво иска всичко е възможно нали така!Блога ви е страхотен и този кекс Зебра стана голям фурор предизвика хахах няколко пъти вече го правя и ми стана като навик.Помня как от началото се опитвах да постигна този ефект на чертите и все не ми ставаше, а то било при бъркането тайната просто да не прекаляваме за да не се получат мехурчета.Дано сега да ни публикуването нещо ново,което е взаимствано от другото място.

    ОтговорИзтриване